Inclusief rekruteren

Iedereen heeft talent en iedereen heeft een plaats op de arbeidsmarkt. Om alle talent aan te spreken is het van belang om onze vacatures zo inclusief mogelijk te maken zodat een uitgebreid pallet van doelgroepen zich aangesproken voelen.

Heb jij een werkplek (kantoor, productiehal, magazijn, thuis...)? Heb jij een opleiding? Werk jij deeltijds of voltijds?

Heb jij kinderen, pluskinderen, geen kinderen? Ben jij ergens geboren? In België? In de EU? Buiten de EU?

Uiteraard! Waarom al die vragen?  Wel, om duidelijk te maken waar diversiteit eigenlijk voor staat. Diversiteit gaat over ieder van ons. Niet over “zij” of “wij”. We zijn allemaal ‘uniquely diverse’ (uniek in onze verscheidenheid).

Hoe doen we die realiteit werken? Samen-werken op de werkvloer? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen tot zijn recht komt, zijn behoeften kan vervullen én de business draaiende blijft? Daar heb je een IN-clusief beleid voor nodig. Inclusie is niets anders dan die diversiteit, die verscheidenheid doen (samen)werken.

Mensen met een handicap gaan eerder solliciteren voor een bedrijf dat niet alleen foto’s toont van in de lucht springende werknemers. En ze voelen zich wellicht nog meer aangesproken als er op de job advertentie staat dat het bedrijf rolstoelgankelijk is of als er op de WC – deur voor personen met een handicap een sticker hangt dat niet alle handicaps zichtbaar zijn.

Mensen die deeltijds werken, en dat zijn er meer en meer, krijgen een motivatieboost als ze lezen dat jouw vacature geschikt is voor deeltijds werk.

Zo gemakkelijk kan inclusief leiderschap zijn.

Wij geloven dat inclusief denken en doen de toekomst is.

Wij geloven dat échte leiders dat ook altijd al gedaan hebben: rekening houden met ieder individu zonder de groep en de doelstellingen uit het oog te verliezen.

Onze toekomst is ex-clusief in-clusief!